top of page

TERROIR TEA Selection

Zoek je een heerlijk alcoholvrij alternatief voor je feestmenu of gewoon voor elke dag? Voor onze TERROIR TEA SELECTION kiest onze Theesommelier enkele van de mooisten uit het gamma van onze partner Teastation, die ook voor de vakkundige en liefdevolle verzending zorgt. 

We hebben 2 pakketten voor jou samengesteld: de TERROIR TEA SELECTION 'Connaisseurs' en de TERROIR TEA SELECTION 'Fruit é& Fun'. 

TERROIR TEA SELECTION 'Connaisseurs'

Bestaat uit 2 pure premium theeën van zeer hoge kwaliteit. Trust us, je proeft het verschil! We geven ook een paar feesttips mee! 

Tie Guan Yin Premium (betekent... 'Iron Goddess of Mercy')

Heerlijk frisse thee die je zowel warm als koud kan serveren. Prima als alternatief aperitief als je 'm goed koud serveert in een champagneglas. Warm is hij een absolute topper: een heerlijke neus van meiklokjes, frisse groene toetsen, een heerlijk lange nasmaak met pittig toetsje. Je kan deze thee met gemak 4 of 5 keer opgieten.

  • Neem 4 gram thee en 200 ml water van 90 graden (of stop met verhitten voor het kookpunt en wacht een paar minuten). 

  • Opgieten en 1,5 minuut laten trekken. 

  • Thee altijd volledig afgieten (anders hij bitter)

  • Warm serveren, of laten afkoelen en koelen in de koelkast. 

Er is trouwens een prachtige legende over de herkomst van de naam van deze thee.

Jin Jun Mei (betekent... 'mooi gevormde wenkbrauw')

Een van de allermooiste zwarte theeën, vinden we zelf. Hij wordt gemaakt van de topblaadjes van de Lapsang Souchong variëteit. Daarom is hij een beetje stoffig: de haartjes van de prille blaadjes zitten er nog op. Niet erg, wij drinken die gewoon mee. Hij heeft een heerlijk bedwelmende geur van chocolade (does not contain cholocate!) en een warme, ronde en zachte smaak. Deze thee kan je als warme thee bereiden, maar er is ook ook een heerlijk koud en sprankelend feestrecept (even scrollen).

De warme variant maak je zoals hierboven, water mag zelfs op 95 graden, 2 minuten laten trekken. 

Het feestrecept: een sprankelend aperitief

  • Neem 6 gram droge blaadjes en giet hierbij 200 ml koud water.

  • Laat in een gesloten fles 12 à 14 uur trekken in de koelkast.

  • Filter. 

  • Giet in een champagneglas 1/3 van het koude concentraat. 

  • Vul aan met koud sprankelend water. 

  • Geniet!

TERROIR TEA SELECTION Fruit & Fun

Deze 2 melanges zijn puur genieten, zonder cafeïne (gegarandeerd!). 

Pina Colada

Zalig lekkere melange met rood fruit en kokos. Kan zelfs als aperitief. Ons geheim voor een heel rijk smakende thee? Gebruik meer product en/of laat langer trekken, doen wij ook. 

 

  • Neem 8 gram thee (zorg dat je van alles wat mee schept) en 200 ml kokend water

  • Opgieten en 10 minuten of langer laten trekken, geheel naar eigen smaak 

  • Warm serveren bij het dessert, of...

  • Laten afkoelen (met alles erop en eraan!) en in de koelkast een nachtje laten verder trekken. 's Ochtends filteren, 'chilled' opdienen als aperitiefje. Warm serveren, of laten afkoelen en koelen in de koelkast. 

Crème Brulée 

Deze houden we voor het dessert. Een heerlijke rooibos-thee gearomatiseerd met o.a. gepofte rijst, karamel, stukjes vanille. Bevat geen toegevoegde suikers. Zetten zoals hierboven: een decadente 8 gram per 200 ml kokend water en zolang laten trekken als je zelf wil.

Cheers!

Beide melanges zijn volledig 'theebladvrij', dus cafeïnevrij. Drink as much as you like, any time of day or night!

Kennerstip: daarom heet dit geen thee, maar een infusie. Een vreemd woord in het Nederlands, we zijn het met je eens. 

STILLE NACHT, WAKKERE NACHT? 

Voor gevoelige zielen: echte thee (dus thee die theeblad bevat zoals de 'Connaisseurs') bevat altijd cafeïne.
Het koude feestrecept daarentegen bevat er amper (cafeïne lost bijna niet op in koud water)

 

Thee zetten op z'n lekkerst

Hoe zet je je thee het lekkerst? 

Een goed bereide kwaliteitsthee* behoeft geen melk of suiker (met uitzonderingen, maar deze zijn dat niet). De basisregels: 

  • Gebruik water met een lage droogrest. Save the planet, geen fleswater aub, gebruik een filter (Britta, Zero Water,...). 

  • Gebruik 6 gram droge blaadjes per 500 ml water. In een kleiner theepotje van 200 ml gebruik ik 4 gram. 

  • Ik zet de meeste theeën op 90 graden (ook witte), behalve groene en Japanse groene (75 à 80 graden). Anders wordt hij te bitter. 

  • Laat je thee nooit staan in het water. Dat geeft teveel bitters en ruïneert je thee. Experimenteer met de trektijd. 

  • Een kwaliteitsthee kan je met gemak 3 tot 6 keer of meer opgieten. De prijs rendeert dus wel. 

  • Weetje: in de meeste commerciële theezakjes zit poeder. Dat laat weinig aan de verbeelding over, smaakt meestal standaard en bitter. Gebruik voor een lekkere thee hele blaadjes. 

* Met thee bedoelen we pure thee of een melange die theeblad bevat, geen fruit- of kruideninfusies. Daarvoor gelden andere regels. 

bottom of page