top of page

De nieuwe Selection: lust for life!

Met de TERROIR Selection willen we het je makkelijker maken om een keuze te maken uit ons gamma en je steeds nieuwe artisanale, authentieke en pure wijnen laten ontdekken. Iedere maand maken we voor jou een zorgvuldige selectie van zes natuurwijnen. Een kleine dwarsdoorsnede uit het gamma van TERROIR, met de nodige diversiteit (op vlak van stijl en herkomst) en aangepast aan het seizoen. Zowel vaste waarden als nieuwkomers.


De lente had dit jaar wat meer tijd nodig om op gang te komen, maar de kans is groot dat ze in de loop van de maand mei eindelijk zal doorbreken. Alleszins: de dagen worden langer, de natuur staat in bloei, de terrassen mogen opnieuw buiten. De lust for life weerspiegelt zich ook in de TERROIR Selection voor mei: 1x bubbels, 2x wit, 1x orange en 2x rood. 3x Italiaans, 2x Frans en 1x Oostenrijks. 6x top!


Concreet zitten deze maand volgende toppers in het pakket:

- Rosé Rurale (Christoph Hoch): bubbels - zweigelt, sankt-laurent, muskat ottonel - Kremstal (A) - 2018: frisse, fruitige en minerale rosé bubbels, schitterend aperitief voor een mooie lentedag;

- Posca Bianca (Orsi - Vigneto San Vito): wit - pignoletto, alionza, albana, malvasia - Emilia-Romagna (I): blend van verschillende jaargangen tot 2011 met een buitengewone gelaagdheid;

- Montalaboz (Domaine de la Touraize): wit - chardonnay - Jura (F) - 2018:

twee winters gerijpt sur lies, chardonnay op zijn best, mooi gestructureerd en levendig tegelijk;

- Frekt (Lammidia): orange - pecorino - Abruzzo (I) - 2019:

opvallend intens en gestructureerd na één à twee weken schilcontact, zalig ziltige orange wine;

- Palmento Rosso (Vino di Anna): rood - nerello mascalese - Sicilia (I) - 2019;

energiek, sappig en elegant rood met een minerale toets van de noordflank van de Etna;

- Louise (Domaine Vordy): rood - syrah, grenache, carignan - Languedoc (F) - 2018: pure, toegankelijke en soepele Zuid-Franse blend met een stevige portie zuiderse kruidigheid.


De TERROIR Selection is te koop met een korting van 5% op de normale meeneemprijs. De prijs van de selectie van zes topwijnen voor mei 2021 bedraagt daardoor slechts 115 euro. De mooie bijsluiter met een woordje uitleg bij de wijnen krijg je er zomaar bij.


Je kan het pakket afhalen in de shop tijdens de openingsuren. Daarnaast kunnen we het in het Leuvense kosteloos thuis leveren. Ook verzenden is mogelijk.


De oplage van de Selection is zoals steeds beperkt. Wil je zeker zijn van je pakket, dan kan je het reserveren via marc@terroirleuven.be of meteen een abonnement nemen.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page